Ръководството на Барселона е взело решение да започне офанзива за привличането на защитника Матайс де Лихт от Аякс, информира „Mundo Deportivo“.

Каталунците са решени да си осигурят услугите на 19-годишния футболист.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и вицепрезидентът на клуба Жорди Местре се очаква да вземат нещата в свои ръце и в близките дни да пътуват до Амстердам, за да водят преговори със спортния директор на Аякс Марк Овермарс и с изпълнителния директор на холандския гранд Едвин ван дер Саар.

На „Камп Ноу“ са решени да привлекат Де Лихт, след като вече си гарантираха подписа на Френки де Йонг, за когото ще бъдат броени 75 милиона евро, плюс 11 милиона евро допълнителни бонуси.

Барселона има други приоритети в трансферните планове, но каталунците са решили, че не могат да си позволят да изпуснат капитана на Аякс.

Де Лихт е сочен за заместник на Жерар Пике в състава на Барселона.

Каталунците се очаква да привлекат Де Лихт за сума от порядъка на 70 милиона евро.

От Барселона са готови да предложат заплата от 10 милиона евро на Де Лихт.

Бартомеу и Местре искат да действат решително и да не позволят на някои от конкурентите да изпревари Барселона за подписа на 19-годишния футболист.

Барселона има добър финансов баланс, а класирането на отбора за 12 пореден сезон на четвъртфиналите на Шампионска лига гарантира допълнителни приходи не само от УЕФА, но и от спонсорите на клуба.