Ръководството на Барселона предприе изненадващ ход и се отказа в последния момент от привличането на Жан-Микаел Сери от Ница. Всичко между двата клуба бе договорено, а футболистът се бе разбрал за личните си условия, когато шефовете на каталунците взеха решение да се откажат от привличането на 26-годишния футболист.

По подобен начин преди седмици от Барселона в последния момент се отказаха от привличането на Иниго Мартинес, след като изглеждаше, че всичко по трансфера на играча от Реал Сосиедад е договорено.

Смяташе, че се Сери вече е изиграл последния си мач за Ница след отпадането от Наполи в плейофа на Шампионската лига, но явно това не е така.

От спортно-техническия щаб на Барселона в последния момент са се отказали от възможността да привлекат Сери, а причините остават неясни.

Във Франция: Сери става играч на Барселона в петък

Според информацията на „Sport“, от Барселона са взели решение да концентрират всичките си усилия в привличането на Филипе Коутиньо от Ливърпул. Операцията се е провалила не поради финансови причини, а заради спортно-технически такива. Изданието твърди, че каталунците обмислят дори да извадят оферта от 150 милиона паунда за бразилския футболист. 

Барса включва играч към сделката с Ница 

Барселона активира освобождаващата клауза на Сери