Денис Суарес може да бъде изваден от състава на Барселона до края на сезона, ако не приеме условията, които са му предлагани от ръководството на клуба, съобщава радио „Cadena Ser“.

От Барселона предлагат три възможности пред футболиста: да приеме офертата на Реал Бетис, на Севиля или на Арсенал.

Реал Бетис и Севиля са готови да купят Суарес през януарския трансферен прозорец за сумата от 20 милиона евро. Каталунците имат желание да продадат своя халф още сега.

Третата опция е Суарес да премине под наем в Арсенал до края на сезона.

Играчът е заинтересован единствено от възможността да премине в Арсенал и не се вълнува от офертите на Реал Бетис и Севиля. На този етап той отказва категорично да води преговори с двата клуба от Андалусия.

За да се осъществи желанието на Денис Суарес и той да премине в Арсенал, халфът трябва да удължи своя договор преди това с Барселона. Настоящият контракт на играча с каталунския клуб е до 30 юни 2020 година.

Ако Суарес не приеме нито една от тези алтернативи, от Барселона са готови да го извадят от състава до края на сезона и да не играе повече през настоящия сезон.

Денис Суарес е взел участие в едва осем мача от началото на кампанията и има 257 минути игрово време, като е отбелязал два гола и има една асистенция.