Испанският шампион Барселона може да финализира трансфера на Жоао Феликс от Атлетико Мадрид още до края на тази седмица, пише AS. „Дюшекчиите“ са готови за сделка след коментарите, които португалецът направи пред журналиста Фабрицио Романо във вторник вечерта.

Феликс изненадващо заяви в ексклузивно интервю за италианския трансферен експерт:

„Бих искал да заиграя в Барса. Барселона винаги е бил първият ми избор и с радост бих се присъединил към Барса. Това е мое желание от дете. Ако се случи, би било сбъдната мечта за мен“, заяви 23-годишният полузащитник.

От Атлетико, който плати на Бенфика 126 милиона евро за играча през 2019 година, реагираха незабавно на неговите изказвания за Романо. Marca съобщи, че столичният клуб определя краткото интервю като „непрофесионално и неуважително“.

23-годишният Феликс игра като преотстъпен в Челси през миналия сезон, като записа 9 гола и 3 асистенции в 40 мача на лондончани.

В същото време Атлетико е проявил интерес към дуото на каталунците Феран Торес и Франк Кесие, съобщи Sport. Барселона търсят вариант да продадат и двамата футболисти, но досега през лятото не е имало нищо конкретно. Възможно е това да улесни евентуална сделка между двата клуба.

Торес и Кесие отлетяха днес с Барса на турне в САЩ, където ще останат поне до началото август, ако нещо не се промени.