Отборът на Барселона не е приключил с трансферите това лято, като ще се опита да подпише с ляв и десен бек до края на трансферния прозорец, който е в четвъртък. Тези две позиции са основни приоритети на треньора Шави Ернандес.

„Sport“ съобщава, че целите на „каталунците“ са Тома Мюние от Борусия Дортмунд и Маркос Алонсо от Челси. Същевременно на „Камп Ноу“ продължават да работят и по изходящите трансфери.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

От двете имена операцията по привличането на Алонсо е в напреднала фаза. Във вторник сутринта е имало среща между Матеу Алемани и Раул Верду от спортната агенция Lian, който е агент както на Алонсо, така и на Миралем Пянич. Испанецът тренира индивидуално от дни в очакване на своя трансфер в Барса, но той няма да стане факт, ако някои от настоящите играчи на „каталунците“ не си тръгнат.

Ключът към това е Обамеянг. Трансферът на габонеца в Челси изглежда близо, за разлика от Мемфис Депай, към когото клубовете губят интерес заради високите му финансови претенции.

Опцията Хавиер Галан също седи на масата на „Камп Ноу“, тъй като той ще взима значително по-ниска заплата, а освен това, тъй като е по-млад (27 години), той може да бъде продаден в бъдеще за сериозни пари, за разлика от Маркос Алонсо.

Ситуацията с десния бек е по-сложна. В последните часове основно внимание предизвиква Мюние от Дортмунд. Контузията на Хуан Фойт спря плановете за неговото привличане, но клубът все още не е изключил и варианта Ектор Бейерин, който беше част от академията „Ла Масия“.