Отборът на Барселона иска да привлече звездата на Манчестър Юнайтед Хуан Мата през януари. Испанецът подписа нов едногодишен договор миналото лято, но е играл само три пъти през този сезон.

На „Камп Ноу“, където искаха да подпишат с Мата още през лятото, очакват да го вземат следващия месец и то като свободен агент. Каталунският гранд изпитва финансови затруднения, така че няма да може да си позволи високата заплата на 33-годишния халф, както и да плати трансферна сума за неговите права, съобщава „Daily Star“. В резултат на това „каталунците“ ще искат от Юнайтед да прекратят договора на испанеца през януари.

Съобщава се, че Мата получава по 130 хиляди паунда на седмица и, ако „червените дяволи“ откажат да прекратят контракта му, Барселона ще изчака до лятото, когато изтича договорът му, за да го вземе като свободен агент.

Очакванията са на „Камп Ноу“ да се разделят с някои от високоплатените си звезди, след които и  Френки де Йонг и затова в Барса ще търсят негов заместник в центъра на терена. Други големи имена, които може да напуснат испанците, са Марк-Андре тер Стеген и Серджино Дест.

Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета също е в полезрението на „каталунците“, а договорът му изтича през 2022 година. Същото важи и за нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани, който пък е разглеждан като заместник на отказалия се от футбола заради сърдечни проблеми Серхио Агуеро.