Барселона ще се опита да ускори преговорите с Аякс за Френки Де Йонг и да постигне предварително споразумение с холандския клуб за трансфера на 21-годишният футболист, който официално ще стане факт през следващото лято, съобщава „Mundo Deportivo“.

От Барселона се опитаха да си осигурят услугите на холандския национал още през миналия трансферен прозорец, но не успяха, тъй като от Аякс категорично отказаха да продадат един от най-големите си таланти.

Де Йонг продължава да бъде приоритетна трансферна цел на Барселона. Халфът е силно желан от старши треньора Ернесто Валверде.

Каталунците по всичко изглежда, че са готови да инвестират между 50 и 60 милиона евро, за да си осигурят услугите на холандския футболист.

Отношенията между клубовете по традиция са отлични и от Барселона се надяват, че ще се договорят с холандските си колеги за сключване на предварителен договор, в който да се отбележи, че футболистът ще завърши сезона в Аякс, а през следващото лято ще акостира на "Камп Ноу".

Целта на Барселона е възможно най-бързо да договори трансфера на Де Йонг с Аякс, за да изпревари конкурентите за неговия подпис.

Много сериозен интерес към Де Йонг проявяват отборите на Тотнъм и Пари Сен Жермен.