Ръководството на Барселона планира в близките дни да започне преговори с Валенсия за трансфера на Дани Парехо, съобщава „Sport“.

29-годишният футболист е приоритетна трансферна цел на старши треньора на Барселона Ернесто Валверде. Наставникът харесва качествата на полузащитника и ще се радва, ако го има в своя състав.

Каталунците търсят халф, с който да подсилят своя състав за новия сезон. Барселона все още не е намерил заместник на напусналия Андрес Иниеста. „Блаугранас“ иска да вземе играч с опит на този пост.

Към момента преговорите с Пари Сен Жермен за Адриен Рабио не протичат в правилната посока и от Барселона са взели решение да пренасочат усилията си към Парехо.

Парехо има договор с Валенсия до лятото на 2020 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 50 милиона евро.

При всички положения от Барселона не възнамеряват да вадят подобни пари за Парехо. Каталунците са склонни да привлекат халфа само срещу разумна трансферна сума.

Барселона поддържа много добри отношения с Валенсия и сделката е възможна. В същото време „прилепите“ искат да си върнат Андре Гомеш и португалецът е възможно да бъде използван в сделката за Дани Парехо.

От Барселона вече са се свързали с агента на Парехо, за да договорят личните условия на 29-годишния футбоист.