Отборът на Барселона значително е намалил исканата цена за Филипе Коутиньо и заявил на английския Челси, че ще приеме сделка за размяна на играчи плюс пари в брой. Лондонският клуб е силно свързан с трансфер на бразилския плеймейкър, макар че напоследък "сините" насочиха вниманието си към звездата на Байер Леверкузен Кай Хаверц. 

Според испанския вестник "Sport", Барсалона е влязал в контакт с Челси в опит да договори продажбата на Коутиньо, като ще се опитат да изкарат бразилеца като по-евтин вариант на Хаверц.
Леверкузен ще иска над 75 милиона паунда за германския национал, докато Барса са готови да дадат Коутиньо за 44,5 милиона паунда. Тази сува представлява огромен спад в сравнение с 142 милиона паунда, които те платиха на Ливърпул само преди две  няколко години. "Каталунците" обаче също така ще искат поне един играч в замяна, освен парите - или централен защитник, или ляв бек. 

Челси е готов да се раздели с някого от левите бекове в лицето на Маркос Алонсо или Емерсън Палмиери, като по този намин ще искат да освободят място за Бен Чилуел от Лестър, който е тяхна основна цел за тази позиция.

От централните бранители пък Курт Зума е свързан с изхода от "Стамфорд Бридж" и потенциално също може да бъде използван като разменна монета. Очакванията на Барселона са, че всеки играч, който получат, трябва да има стойност около 26 милиона паунда и въпреки че искат директна продажба това лято, може да се изкушат да приемат и наме със задължителна опция за покупка.

Смята се също, че представители на Барселона също са се свързали с Тотнъм, макар че "шпорите" ще са предпазливи на трансферния пазар, докато разговорите с Нюкасъл са затихнали.