Отличните изяви на звездата на Брайтън - Каору Митома, са му спечелили доста интересен ухажор в лицето на един от най-големите клубове в Европа. Японецът избухна на сцената миналия сезон, когато отбеляза седем гола и даде шест асистенции в 33 изяви във Висшата лига. През тази кампания крилото има три попадения и четири асистенции в 11 мача във всички турнири.

Според Mundo Deportivo, Барселона е останал впечатлен от подвизите на 26-годишния футболист с екипа на „чайките“. Съобщава се, че скаутите на каталунците са били изумени от японския национал от всички други техни трансферни цели. Митома е спечелил „Блаугранас“ благодарение на начина, по който оперира по лявото крило.

На старши треньора на Барселона Шави Ернандес му липсва огнева мощ именно в тази страна на терена, тъй като крайният защитник Алехандро Балде трябва да върши тежката работа в Ла Лига и Шампионската лига. Испанският тактик има много възможности за избор поа дясното крило с играчи като Рафиня, Феран Торес и Ламин Ямал.

Но испанските шампиони са уверени, че Митома е техният отговор за левята зона. Трансфер през януари обаче е много малко вероятно да се случи, тъй като договорът на японската звезда изтича през 2025-а година. По-възможна опция е лятото, особено ако Митома не подпише нов контракт с Брайтън. Порталът Transfermarkt.com оценява стойността му на 50 милиона евро.