Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че клубът ще опита да компенсира дългото отсъствие на полузащитника Гави, като като вземе играч на неговата позиция за втората половина на сезона. В тази връзка Лапорта припомни трансфера на Едгар Давидс преди 20 години от Ювентус.

"Ако успеем да изпълним изискванията за финансов феърплей, тогава идеята е да намерим полузащитник, който по някакъв начин да компенсира отсъствието на Гави. Това ще бъде наем до края на сезона, както направихме преди много години с Давидс“, каза Лапорта, цитиран от "Мундо Депортиво".

Gulliver/GettyImages
16 снимки

Бившият полузащитник на нидерландския национален отбор Едгар Давидс прекара половината от сезон 2003/2004 в Барселона под наем от Ювентус. Общо Давидс изигра 20 мача за каталунците, в които отбеляза един гол и направи една асистенция.

Гави контузи кръстната връзка на коляното и менискус в мача от квалификациите за Европейското първенство през 2024 г. между националните отбори на Испания и Грузия (3:1) и ще бъде дълго време извън терените. / БТА