Барселона иска да привлече звездата на Нюкасъл Юнайтед - Бруно Гимараеш, през идното лято. Каталунският гранд вярва, че бразилският ас може да им помогне да се върнат в сериозната битка в Шампионската лига.

Продажбата на Гимараеш би помогнала на Нюкасъл да укрепи допълнително отбора си в рамките на параметрите на финансовия феърплей. „Свраките“ обаче биха очаквали да получат рекордна за клуба сума за правата на полузащитника.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Според The ​​Times, Барса приема, че Гимараеш вероятно ще струва двойно на сумата, за която Нюкасъл подписа с бразилеца от Олимпик Лион за рекордните за клуба тогава 50 милиона евро през януари 2022-а година. Той бързо се превърна в основен играч в схемата на мениджъра Еди Хау, с когото трансформира отбора от борещ се за оцеляване до участник в Шампионската лига.

25-годишният Гимараеш има още три години от договора си с Нюкасъл и не е сигурно, че ще напусне това лято. Но „джордитата“ се смята, че вече набелязват потенциални заместници на халфа. Шефовете на „свраките“ все пак се надяват да убедят Гимараеш да остане, като му предложат подобрен нов договор.