Отборът на Барселона проявява интерес към защитника на Аталанта Кристиан Ромеро. 23-годишният аржентинец направи силен сезон с екипа на „бергамаските“, което не е останало незабелязано от големите европейски отбори, включително и „каталунците“, съобщава „Sportitalia“.

Доскоро се твърдеше, че Тотнъм се счита като фаворит за подписа на Ромеро. „Шпорите“ търсят попълнения в центъра на отбраната, след като клубът се раздели с ветерана Тоби Алдервейрелд, а няма да е изненада, ако и Давинсон Санчес също бъде продаден. Твърди се, че лондончани са готови да извадят 50 милиона евро, за да си осигурят услугите на аржентинеца.

От Аталанта също са готови да се разделят с бранителя, след като „SPORT1“ пише, че в „богинята“ са стартирали преговори с Феликс Удуохай от Аугсбург, който е гласен за негов заместник.

Барселона обаче също следи от известно време изявите на Ромеро. „Каталунците“ са впечатлени от аржентинеца, който още повече вдигна акциите си с добрите си игри и на Копа Америка. От „Камп Ноу“ са готови да наддават за него и нищо чудно в близките дни да отправят официална оферта.

Преди време интерес към Ромеро имаше и от страна на Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ обаче си осигуриха услугите на Рафаел Варан от Реал Мадрид и едва ли ще отправят оферта за аржентинеца.

В същото време „RAC1“ пише пък, че Барселона са отхвърлили оферта от страна на Байерн Мюнхен за крайния бранител Сержиньо Дест.