Отборът на Барселона разглежда четири възможности за подсилване на халфовата си линия през зимния трансферен прозорец. Бъдещето на треньора Роналд Куман остава ключов фактор за това какви играчи ще бъдат привлечени през януари.

Според „Diario Sport“, „каталунците“ са определили като цел №1 привличането на нов полузащитник, след като през лятото загубиха битката за Джорджиньо Вайналдум, който премина в Пари Сен Жермен.

Изданието посочва, че Барселона има четири възможности за нов футболист на тази позиция, като две са от английската Висша лига, а другите две – италианската от Серия А.

Низвергнатият в Манчестър Юнайтед Дони ван де Бийк е опция за взимане пд наем, след като така и не успява да спечели доверието на мениджъра Оле Гунар Соскяер. Другата възможност  от Англия е халфът на Тотнъм Танги Ндомбеле.

Звездата на Милан Франк Кесие си остава дългосрочна цел, но Барселона може да изчака до лятото, за да го вземе без пари, тъй като договорът му изтича и за момента преговорите за нов такъв не вървят добре. Друг играч, който може да бъде взет без трансферна сума е Марсело Брозович от Интер, който също е с изтичащ контракт в края на кампанията.