Отборът на Барселона ще засили офанзивата си за защитника на Челси Андреас Кристенсен. От известно време се пише, че „каталунците“ имат сериозен интерес към 25-годишния централен бранител. Договорът му с лондончани изтича след края на сезона и от Барса се надяват да го убедят да премине на „Камп Ноу“, твърди журналистът Джанлука ди Марцио.

От Челси правят всичко възможно да убедят Кристенсен да преподпише. В един момент имаше информации, че преговорите вървят добре и се очаква да завършат положително. Дори и мениджърът Томас Тухел сподели, че скоро очаква „добри новини“, свързани със защитника. Това обаче така и не се случва към момента.

Междувременно датчанинът реши да смени агента си в края на декември. Така преговорите с Челси трябва да започнат от нулата. Кристенсен е юноша на Челси и досега има 146 мача за клуба. В момента той лекува контузия в гърба. От началото на сезона датчанинът е записал 13 мача за „сините“.

Не е тайна, че в Барселона имат интерес към още един играч на лондончани. Става дума за капитана на тима Сесар Аспиликуета, който също има договор само до края на сезона. Преди Нова година дори се писа в медиите, че "каталунците" са се договорили с испанския национал той да премине в испанския гранд като свободен агент след края на сезона.