Отборът на Барселона е готов да продаде петима играчи през януари в опит да събере свежи средства, с които да закърпи финансовото си положение. Най-гръмкото име в списъка е това на Усман Дембеле. Манчестър Юнайтед беше силно свързан с французина през лятото, който струва на „каталунците“ 124 милиона паунда преди три години.

Постоянните му проблеми с контузии пречат да покаже напълно качествата си на „Камп Ноу“ и в Барселона вече са готови да се разделят с него. Той може да бъде продаден за около 45 милиона паунда. В Юнайтед обаче се интересуват повече от първоначална сделка за наем с опция за покупка.

Мартин Брайтуайт, Карлес Аленя, Жуниор Фирпо и Самюел Умтити също сред потенциалните напускащи, пише „Mundo Deportivo“.

Барселона обяви загуби от 88 милиона британски лири заради въздействието на пандемията от коронавирус. Испанският гигант също така иска отчаяно да намали разходите си за заплати, които възлизат на 355 милиона паунда.

Наставникът Роналд Куман иска да привлече нови играчи, но испанският клуб трябва първо да събере средства. „Каталунците“ са свързвани с Мемфис Депай от Лион, както и със защитника на Манчестър Сити Ерик Гарсия.