Ръководството на Барселона иска да продаде четирима играчи от първия отбор през януари. „Каталунците“ са осми в класирането в Ла Лига, на девет точки зад лидера Реал Сосиедад, така че се нуждаят от освежаване на отбора през зимния трансферен прозорец.

През лятото Барса позволи на някои от по- възрастните играчи да напуснат клуба. Луис Суарес се премести в Атлетико Мадрид, а Иван Ракитич се завърна в Севиля.

Бразилският полузащитник Артур се присъедини към Ювентус в сделка, при която Миралем Пянич акостира на „Камп Ноу“. Артуро Видал също напусна, за да се присъедини към италианския гранд Интер. По-младият Нелсон Семедо пък се присъедини към английския Уулвърхемптън.

Според испанският „Sport“ от Барса са готови да се разделят с още четирима играчи през зимата, като става дума за Жуниор Фирпо, Самуел Умтити, Матеус Фернандес и Мартин Брайтуайт.

В доклада се съобщава, че „каталунците“ искат да събере средства, за да вземат две нови попълнения. Смята се, че става дума за защитника на Манчестър Сити Ерик Гарсия и нападателя на Олимипк Лион Мемфис Депай.

Барса също така ще позволи на младите Рики Пуч и Карлес Аленя да напуснат под наем, за получат повече минути за игра.