Отборът на Барселона се отказа от надпреварата за защитника на Челси Антонио Рюдигер, след като вече е на финалната права за това да осигури новия договор на Роналд Араухо. 29-годишният Рюдигер има контракт с лондончани само до края на сезона и е свързван с редица европейски грандове, включително и Барса.

Италианският журналист Фабрицио Романо обаче твърди, че трансфер на Рюдигер сега изглежда малко вероятен, тъй като каталунският клуб е договорил условията с Араухо. Съобщава се, че новият договор на уругваеца включва клауза за откупуване и се очаква да бъде до юни 2026 година. В същото време от Барселона не са правили официална оферта за германския национал, а само са контактували с неговите агенти.

Gulliver/GettyImages
54 снимки

„Каталунците“ Барселона също ще вземе и съотборника на Рюдигер Андреас Кристенсен на „Камп Ноу“ без пари, тъй като и неговият контракт изтича това лято. И двамата не успяха да подпишат нови споразумения на „Стамфорд Бридж“, откакто Челси беше засегнат от сериозните санкции от правителството на Обединеното кралство.

Рюдигер също е свързван с италианския гранд Ювентус като дългосрочен заместник на Джорджо Киелини. Съобщава се, че ветеранът е готов дори да прекрати договора си, ако това помогне да бъде привлечен германецът в Торино.