Барселона търси на пазара нов десен бек на фона на въпросите относно бъдещето на Сержиньо Дест и Оскар Мингеса. Каталунският гранд е отворен за продажба и на двамата при подходяща оферта, въпреки че нидерландският футболист не желае да напуска тима.

Барса вече привлече Дани Алвеш, който вероятно ще играе важна роля през втората половина на сезона. Но ако Дест или Мингеса бъдат продадени, ще трябва да бъде привлечен друг десен краен бранител.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

"Блауграна" има три цели в лицето на капитана на Челси Сесар Аспиликуета, Нусаир Мазрауи от Аякс и звездата на Монако Джибрил Сидибе. И тримата са в последната година от договорите си и ще могат да бъдат привлечени без трансферна сума в края на сезона.

Относно Аспиликуета, ситуацията е сложна, тъй като Челси желае да го обвърже с нов договор. Мазрауи пък е много обсъждан вариант на „Камп Ноу“, като вече се водят разговори с неговия агент Мино Райола.

Десния краен бранител на Монако – Джибрил Сидибе също се явява кандидат за подпис с каталунския гранд. 29-годишният футболист, който беше близо до трансфер в Реал Мадрид преди няколко години, е в радара на Барселона от известно време. Световният шампион от 2018г. няма нищо против подобен трансфер и се смята, че е инструктирал агента си да започне преговори с гранда от Ла Лига.

Именно Сидибе в момента е най-реалната цел пред Шави и Барса за позицията.