Испанският шампион Барселона работи усилено, за да финализира сделката за крайния сенегалски защитник Муса Ваг,предава Мундо Депортиво.

19-годишният футболист сияеше за сенегалския национален отбор на Мондиал 2018, след като записа много добри игри, разписвайки се срещу Япония, при равенството в груповата фаза.

Каталунските медии твърдят, че в Барселона обмислят възможността Серхи Роберто да се завърне на титулярната си позиция – централен полузащитник. Роберто бе преквалифициран като десен бек, а идеята е Муса Ваг да се конкурира с Нелсон Семедо на десния бек.

Генералният мениджър на клуба Пеп Сегура и спортният директор Ерик Абидал искат да докарат сенегалеца на „Камп Ноу” час по-скоро. Ваг се присъедини към белгийския Еупен, след като пристигна в Белгия от голяма катарска академия. Ваг е изиграл 52 срещи на клубно и национално ниво в кариерата си.

Ако се стигне до сделка, то Барселона ще интегрира бранителя първо през втория отбор на каталунците, а след като натрупа практика, то ще бъде въвлечен в борбата за титулярно място.