Отборът на Барселона може да се опита да привлече защитника на Арсенал Уилям Салиба, ако Челси закупи Жул Кунде от Севиля. Старши треньорът на „каталунците“ Шави Ернандес е направил приоритет привличането на французина за подсилване на защитата.

Кунде обаче е по-близо до трансфер при лондончани. Смята се, че двата клуба са се договорили за трансфер за сумата от около 55 милиона паунда. Очаква се той да премине медицинските прегледи в рамките на следващите 48 часа.

И ако този трансфер бъде приключен, „блауграна“ може да се насочи към Салиба. Според близкия до Барселона журналист Жерард Ромеро, сънародникът на Кунде е начело в списъка им с алтернативи. 21-годишният Салиба изкара силен минал сезон под наем в Марсилия.

Ромеро съобщава, че в радара на Барса попадат още Милан Шкриниар от Интер и Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг. Защитникът на Атлетик Билбао Иниго Мартинес също е обект на интерес от страна на Шави, заедно с Рожер Ибанйес от Рома.

Твърди се, че Салиба, който участва в последните два контроли на Арсенал срещу Евертън и Орландо Сити, настоява за трансфер, освен ако не му бъде гарантирано титулярно място. Наскоро дори имаше информации, че 21-годишният футболист не планира скоро да подписва нов договор с „артилеристите“. Настоящият му такъв изтича през 2024 година.