Барселона е осъществил последен напън да привлече Френки де Йонг от Аякс, информира „Mundo Deportivo“. Според информацията, президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу заедно с генералния мениджър Пеп Сегура, със спортния директор Ерик Абидал и неговата дясна ръка Рамон Планес са били в четвъртък в Амстердам, където са се срещнали с агента на холандския футболист Али Дурсун, а също така и с представители на Аякс.

Четиримата са посетили Амстердам в четвъртък и са се прибрали за мача на Барселона срещу Леванте (3:0) от осминафиналите за Купата на Краля.

Според информацията, в Барселона не са обнадеждени от преговорите, които са водили, както с Дурсун, така и с представителите на Аякс.

От Барселона все още не са се отказали от това да привлекат 21-годишния футболист, който е определян като стратегическа цел за каталунците.

Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд са другите два отбора, които имат много силно желание да вземат холандския национал. Парижани са определяни като фаворити за неговия подпис.

Де Йонг се очаква да обяви къде ще продължи своята кариера до края на месеца.

Бартомеу лично е провел среща със спортния директор на Аякс Марк Овермарс, както и с изпълнителния директор на холандския клуб Едвин ван дер Сар, с които президентът на Барселона има много добри отношения.

Каталунците са притеснени от факта, че могат да изпуснат Де Йонг и той да продължи кариерата си на „Парк де Пренс“.

Аякс е категоричен, че иска за Де Йонг 75 милиона евро. Барселона изглежда склонен да плати подобна сума, но футболистът в последния момент завиши своите финансови изисквания.