Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е дал „зелена светлина“ на спортно-техническия екип за привличането на защитника Матайс де Лихт от Аякс Амстердам през летния трансферен прозорец. Това обяви самият шеф на каталунския клуб пред радио „Cadena SER Catalunya“.

„Името на Де Лихт е поставено на масата за преговори. Той със сигурност е сред футболистите, които попадат в нашето полезрение. Със сигурност предстои да вземем важни решения“, коментира Бартомеу.

В Барселона са взели решение да се включат сериозно в наддаването за 19-годишния защитник.

Каталунците искат да съберат Де Лихт заедно с вече привлечения Френки де Йонг, който ще се присъедини към ,,блаугранас“ след края на сезона.

,,Трябва да потвърдим интереса си към Де Лихт още сега през март – неговото име със сигурност попада в списъка ни от искани играчи през лятото“, добави Бартомеу.

Де Лихт се превърна в първият защитник, който спечели наградата ,,Златно момче“ през изминалата година и има вече изиграни 12 мача за националния отбор на Холандия.

Миналата седмица спортният директор на Аякс Марк Овермарс разкри, че е вероятно Де Лихт да напусне клуба през лятото.

,,За мен, Де Лихт може спокойно да играе във всеки един от шестте най-добри отбора в света“, каза тогава Овермарс за испанския вестник АС.

,,В момента той притежава физическа сила и психическа устойчивост и играе със сърце. Ако работех за друг клуб, щях да поискам в редиците си незабавно. Ние нямаме нужда от негова продажба, не се нуждаем от парите, защо да сме твърде богати? Но аз знам, че той ще отиде в един от големите клубове в Европа“, завърши бившият холандски национал.