Испанският шампион Барселона може да привлече Аарън Рамсдейл или Давид де Хеа, след като стан ясно, че титулярния им вратар Марк-Андре тер Стеген ще отсъства около три месеца. Местното издание Diario Sport пише, че каталунците обмислят поне девет опции за вратарския пост.

Арсенал обаче ще се бори да задържи английския национал през януари, като няма желание да го дава дори под наем. 25-годишният Рамсдейл ииска да играе редовно, за да защити мястото си в националния отбор за UEFA EURO 2024. Но въпреки че Дейвид Рая изглежда утвърден като първи избор на мениджъра Микел Артета, испанецът е решен да задържи Рамсдейл поне до лятото.

За разлика от него, Де Хеа е свободен агент, след като договорът му с Манчестър Юнайтед не беше подновен. 33-годишният испанец бе свързван с клубове от Саудитска Арабия и САЩ, а тази седмица и с Нюкасъл след контузията на Ник Поуп.

36-годишният Юго Лорис също е в списъка, след като загуби титулярното си място в Тотнъм след пристигането на Гулиелмо Викарио. Но може би най-изненадващото споменато име е това на Каспер Шмайхел. 37-годишният бивш капитан на Лестър се присъедини към Андерлехт с едногодишен договор миналото лято.

Бившият вратар на Борусия Дортмунд Роман Бюрки, който в момента играе за американския Сейнт Луис Сити, и националът на Мароко и страж на Ал Хилал - Ясин Буну, също намират място сред вариантите на Барселона.

Там е и бившият страж Реал Мадрид Кейлор Навас, който е твърда резерва на Джанлуиджи Донарума в Пари Сен Жермен. В списъка попадат и двама ветерани, които са без клубове от лятото – 34-годишният Серхио Асенсио и 30-годишният Тимо Хорн. Изданието допълва, че има шанс каталунците да викнат и 19-годишния си юноша Андер Астралага в първия отбор.