Не е тайна, че трансферът на Адриен Рабио е престанал да бъде приоритет за Барселона. Между каталунския клуб и френския футболист има охлаждане на отношенията през последните седмици. Причините за това са, както в самия футболист, така и в хората от неговото обкръжение.

Барселона се дистанцияра от Рабио, след като французинът афишира своите контакти с няколко италиански и английски отбора, с които е свързано неговото бъдеще.

В момента от Барселона смятат, че преминаването на Рабио на „Камп Ноу“ е трудно за реализиране, но нищо не се изключва като възможност, защото халфът е много добра пазарна възможност, тъй като може да пристигне като свободен агент.

Ако иска Рабио да премине в Барселона, то той ще трябва да направи следващата крачка и да покаже своите намерение.

Барселона искаше да привлече Рабио още през миналото лято и предложи 40 милиона евро. До трансфер така и не се стигна, защото от ПСЖ отказаха да водят преговори. През януари вече имаше всички идеални условия сделката между френския футболист и каталунците да бъде приключена, но по непонятни причини обкръжението на Рабио намираше оправдания халфът да не сложи подписа си под предварителен договор с „блаугранас“.

Майката на играча, която доскоро бе негов агент обеща на няколко пъти да посети офисите на клуба, за да бъдат финализирани детайлите по сделката, но това така и не се случи. През януари отношенията между двете страни приключиха, въпреки предупрежденията и ултиматумите, които от Барселона поставиха към играча.

Рабио и семейството му наеха агент, който да помогне в намирането на нов отбор на халфа и то възможно най-скоро. В Барселона знаят от първа ръка, че френският футболист поддържа контакти с няколко английски и италиански отбора, но Рабио не е имал срещи с тях.

Ако беше склонил да отиде на "Камп Ноу" през януари, Рабио щеше да подпише 5-годишен договор срещу 40 млн. евро заплата за този период. И щеше да получи още 10 млн. евро бонус при подписване на договора. Но майка му реши да изслуша и други оферти, сделката с Барса се разсъхна. 

Ако Рабио направи първата крачка и отвори отново „вратата“ за преговори с Барселона, офертата на Барселона със сигурност ще бъде променена.

Пред най-близките си Рабио е изразл своето желание да продължи кариерата си в Барселона. Единственият шанс французинът да постигне споразумение с каталунците в момента изглежда е той да улесни преговорите.

Бъдещето на Адриен Рабио остава несигурно, защото той вече има много оферти.