Барселона се очаква да финализира продажбата на бразилския национал Паулиньо в Китай през следващата седмица. Според информацията на вестник „Sport“, каталунците са в много напреднали преговори с китайски клуб, който иска да привлече 29-годишния футболист.

Барселона купи Паулиньо от Гуанджоу Евъргранде през миналото лято за сумата от 40 милиона евро.

 Само 12 месеца по-късно каталунците по всичко изглежда, че ще продадат Паулиньо за сумата от 50 милиона евро, плюс допълнителни бонуси.

Самият футболист е заинтересован от предложението да се завърне в Китай, тъй като му предлагат много по-добри финансови условия в сравнения с тези, които получава в момента в Барселона.

Продажбата на Паулиньо ще даде възможност на Барселона да привлече нови попълнения.

Агентът на Паулиньо – Киа Йорабчиан беше преди няколко дни в Барселона, за да обсъди възможността за трансфера на халфа. От клуба поискаха да получат официално офертата, която през последните часове бе изпратена от китайския отбор. В момента Барселона изчаква да получи цялата официална документация, за да вземе окончателно решение дали ще се осъществи операцията и сделката ще бъде финализирана.

Старши треньорът Ернесто Валверде е информиран за офертата от китайския клуб и е дал своето съгласие за продажбата на бразилския национал.