Барселона се подготвя за раздялата с двама от халфовете си през следващото лято, информира „AS“. Каталунците със сигурност ще искат да продадат Рафиня Алкантара, който в момента се възстановява от контузия. Друг футболист, който по всичко изглежда, че ще бъде продаден през следващия трансферен прозорец е Иван Ракитич.

Основната причина от Барселона да планират раздялата с Рафиня е, че договорът на бразилеца с клуба изтича през лятото на 2020 година. Той в същото време не е съгласен да поднови контракта си и раздялата между двете страни изглежда неизбежна. От Барселона са готови да продадат Рафиня при оферта за него от порядъка на 40 милиона евро. През миналата година той игра под наем в Интер, но „нерадзурите“ не се възползваха от възможността да откупят правата му и той се завърна на „Камп Ноу“. Към Рафиня има сериозен интерес от отбори от Висшата лига, Серия А и Ла Лига, така че каталунците са убедени, че ще успеят да го продадат.

В същото време Иван Ракитич се очаква да бъде продаден на Пари Сен Жермен. Френският клуб не крие своя интерес към хърватския национал. Халфът може да премине на „Парк де Пренс“ срещу сума от порядъка на 70-80 милиона евро. За подобна сделка се говореше още миналото лято, но в крайна сметка Ракитич взе решение да остане в Барселона и през настоящия сезон.

Не е изключено Барселона да продаде през следващото лято и Артуро Видал. Чилийският футболист бе привлечен през миналата година от Байерн Мюнхен за сумата от 18 милиона евро. Сериозен интерес към него има от страна на Милан.