Отборът на Барселона имаше доста натоварено лято досега, като привлече петима нови играчи и преподписа с Усман Дембеле дни след изтичането на договора му. След това обаче „каталунците“ се сблъскаха с проблеми поради невъзможността да регистрират новите си футболисти, като все още защитникът Жул Кунде остава извън състава. Остава малко повече от седмица до затварянето на трансферния прозорец и испанците се стремят да разрешат финансите си и да регистрират французина.

В същото време трансферните им планове за лятото все още не изглеждат приключени. Всъщност, според близкия до клуба журналист - Жерард Ромеро, Барселона иска да подпише с още двама или трима играчи преди затварянето на прозореца, като същевременно планира да се раздели с 4-5 играчи.

21 снимки

Изходящите трансфери са приоритет за „Блауграна“ в момента, тъй като те ще помогнат за регистрацията на Кунде. Нападателят Мемфис Депай изглежда най-вероятно да напусне „Камп Ноу“, тъй като е пред трансфер в Ювентус.

Освен нидерландееца, останалите, които се очаква да си тръгнат от клуба, са Мартин Брайтуайт, Сержиньо Дест и Самуел Умтити, като последният вече е готов да премине под наем в новака в Серия А - Лече. Пиер-Емерик Обамеянг е друг играч, който може да напусне Барселона през следващите дни, като се говори за негово преминаване в Челси.

Що се отнася до новите входящи трансфери, Бернардо Силва продължава да е начело в списъка с желания на каталунския гранд, въпреки че Манчестър Сити не е склонен да изслушва оферти за португалския национал толкова късно през трансферния прозорец.

Нов десен и ляв бек също са на дневен ред на „Камп Ноу“, като имената на Хави Галан, Маркос Алонсо, Хуан Фойт, Ектор Бейерин и Тома Мюние биват разглеждани от спортния директор Матеу Алемани и ръководството на клуба.