Манчестър Юнайтед получи отлични новини в преследването си на крилото на Барселона Ансу Фати, след като лидерът в испанската Ла Лига планира да го продаде. Фати е в радара на няколко клуба от Висшата лига, откакто проби в първия отбор на „Камп Ноу“. Той се представя предимно като резерва за отбора на Шави Ернандес през този сезон, но е допринесъл със седем гола и три асистенции във всички турнири.

Въпреки това тежкото финансово състояние на Барселона означава, че те може да бъдат принудени да се разделят с някои от играчите си това лято, а Фати може да бъде продаден срещу голяма сума, пише Sport.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Изданието твърди, че Барса предпочита да задържи  Феран Торес и Рафиня и вместо това да продаде Фати. Това е така, защото испанският национал е юноша на катауннците и ще бъде на пълна печелба. Същото се отнася за играчи като Франк Кеси и Андреас Кристенсен, които пък пристигнаха като свободни агенти миналото лято.

Това може да даде шанс на Ман Юнайтед да вземе 20-годишния играч, за когото се твърди, че е бил предложен на няколко европейски клуба от неговия агент Жорже Мендеш. Бащата на футболиста дори посъветва сина си да напусне Барселона, тъй като не получава достатъчно игрово време.

Смята се, че интерес към Фати има още от страна Арсенал и Ливърпул, които са били в контакт с представители на нападателя, заедно с Юнайтед.