Агентът на футболиста на Пари Сен Жермен Марко Верати – Донато Ди Кампли се е срещнал с представители на Барселона преди четвъртфиналния мач реванш от Шампионската лига срещу Ювентус на „Камп Ноу“, твърди „Mundo Deportivo“.

Ди Кампли се е срещнал с част от директорите и ръководните фактори на Барселона. Срещата се е провела в Испания в дните около мача между Барселона и Ювентус (0:0), на който Ди Кампли е присъствал.

Агентът е бил уведомен, че Барса има готовност да закупи правата на Верати. Ди Кампли пък е уверил представителите на каталунците, че ако италианецът реши да напусне ПСЖ, ще приеме предложението на Барселона.

Ръководителите на испанския гранд са наясно, че парижани нямат никакво намерение да се разделят с футболиста си, но голяма роля може да изиграе неговото желание да премине на "Камп Ноу".

Барселона напира за Верати

Действащото споразумение на Верати с Пари Сен Жермен е до лятото на 2018 г. 

Полузащитникът преподписа договора си с парижани до 2020 година и цената му е 60 милиона евро.

Верати и ПСЖ сядат на важен разговор в края на сезона

От Барселона са наясно, че трябва да покрият сумата записана в освобождаващата клауза на италианския футболист, за да го привлекат.

Верати предпочита Барселона пред Висшата лига

Очакванията са Барселона да продаде Арда Туран през летния трансферен прозорец и с парите получени за него да привлече Верати.