Отборът на Барселона обмисля да предложи любопитна размяна на Аякс. Твърди се, че „каталунците“ обмислят да привлекат Нусаир Мазрауи и са готови да дадат Сержиньо Дест в размяна.

Но плановете на испанците може да бъдат осуетени от германския шампион Байерн Мюнхен. „ESPN“ съобщава, че „баварците“ се интересуват от привличането на американския национал Дест на „Алианц Арена“, след като пропуснаха възможността да го вземат миналата година. 21-годишният футболист напусна именно Аякс, за да се заиграе на „Камп Ноу“ през 2020 година.

„Баварците“ обаче продължават да се интересуват от Дест и дори обмисляха да го вземат под наем по-рано през лятото.

В същото време Барса трябва да се раздели с някои играчи, за да освободи място за нови попълнения. Мароканският национал Мазрауи е разглеждан като опция да осигури конкуренция за ветерана Дани Алвеш, който се завърна на „Камп Ноу“ и влезе в състава от януари.

Нусаир Мазрауи

източник: Gulliver/GettyImages

Договорът на 24-годишния десен бек Мазауи изтича следващото лято. Дест пък изпадна в немилост след  идването начело на Шави Ернандес, въпреки че беше титуляр при предишния наставник Роналд Куман. Възможностите му за изява са допълнително ограничени от проблеми в слабините и гърба.

Капитанът на Челси Сесар Аспиликуета е друга цел на „каталунците“, въпреки че 32-годишният испанец наскоро сподели, че предпочита да остане в Лондон.