Отборът на Барселона обмисля да отправи любопитно предложение към тима на Челси. „Daily Star“ твърди, че „каталунците“ са готови да предложат на лондончани френския национал Антоан Гризман.

Нападател, който доскоро беше с националния отбор на Франция на UEFA EURO 2020, е един от най-добре платените играчи в клуба. Предвид проблемите на Барса с големите задължения и нарушаването на правилата за заплатите в Ла Лига, се очаква някои от на-скъпоплатените играчи в тима да бъдат продадени или най-малкото дадени под наем за следващия сезон.

По-рано днес в испанските медии се съобщи, че няколко дни преди началото на подготовката за новия сезон „каталунците“ не могат да картотекират новите си попълнения. Към момента Ерик Гарсия, Емерсон Роял, Мемфис Депай и Серхио Агуеро нямат право да играят за отбора. В тази група влиза и Лионел Меси, тъй като голямата звезда все още не е подписал нов договор с клуба и в момента е свободен агент. За да могат всички тези играчи да носят екипа на Барса, от клуба ще трябва много сериозно да намалят бюджета за заплати. Грандът трябва да свие разходите, които дава за своите футболисти, от 347 милиона евро на 160.

„Daily Star“ пише, че именно по тази причина Гризман може да бъде предложен на Челси, за да може от Барселона да осигурят новия договорна своя капитан Лионел Меси. Още повече, че французинът може да се окаже излишен, ако Меси остане, а и предвид новите летни попълнения в лицето на Серхио Агуеро и Мемфис Депай.

Челси, от своя страна, иска да се подсили с нов централен нападател, но може да срещне известни затруднения с изплащането на заплатата на Гризман, който реализира 20 гола и даде 13 асистенции в 51 мача за Барселона миналия сезон.

Смята се, че подобно предложение е било отправено и към английския шампион Манчестър Сити, който обаче едва ли ще се пробва за световния шампион с Франция. По-рано мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола заяви, че в тима едва ли ще могат да си позволят да привлекат нов нападател през лятото.