Отборът на Ливърпул е ударил на камък в опита си да привлече младата звезда на Барселона Гави. Наскоро се появиха информации, че „червените“ са готови да вземат 17-годишния полузащитник в редиците си, тъй като са готови да му дадат по-висока заплата, отколкото той взима при „каталунците“.

„Sport“ обаче разкрива, че Барса планира да предложи на Гави сериозно увеличение на заплата му, за да го задържи на „Камп Ноу“. Настоящият договор на халфа е на стойност от само 1600 британски лири на седмица и има клауза за откупуването му в размер на 42 милиона британски лири, която Ливърпул е готов да активира.

Въпреки това „каталунците“ са готови да започнат преговори за нов договор с испанския национал, според който се очаква той да взима по 80,000 паунда на седмица и клаузата му за откупуване значително да се увеличи. На места дори се спекулира, че тя може да стигне 1 милиард евро.

Междувременно „Mundo Deportivo“ съобщава, че Гави и централният защитник Роналд Араухо са обявили пред старши треньора Шави, че искат да останат на „Камп Ноу“ и след това лято и да подпишат нови договори.