Испанският футболен шампион Барселона иска да привлече португалския краен защитник Жоао Кансело от европейския първенец Манчестър Сити под наем за сезон 2023/2024 с опция за закупуване, съобщава журналистът Фабрицио Романо.

29-годишният Кансело е готов да премине на "Камп Ноу", а в началото на месеца дори се появиха информации, че той е постигнал съгласие относно личните си условия и очаква трансфер при каталунците. Барса пък ще използва част от парите от продажбата на Усман Дембеле в Пари Сен Жермен, за да привлече Кансело.

Защитникът има договор със Сити до лятото на 2027 година. Той обаче не влиза по никакъв начин в плановете на мениджъра Пеп Гуардиола, след като в края на миналата година двамата се скараха и това доведе до изпращането на португалеца под наем в Байерн Мюнхен.

Кансело записа 1 гол и 6 асистенции в 21 мача за баварците, но след края на кампанията германците не пожелаха да заплатят исканата от Манчестър Сити трансферна сума от 70 милиона евро за играча.

Кансело, който е бивш футболист на Бенфика, Валенсия, Интер и Ювентус, може да играе както като десен, така и като ляв защитник. Португалският национал има и мачове като дясно крило и е смятан за един от най-полезните защитници във фаза атака в световен мащаб.