Отборът на Барселона възнамерява да привлече защитника на Арсенал Габриел Магаляеш това лято, като „артилеристите“ са идентифицирали трима играчи, които биха могли да станат част от евентуалната сделка.

Бразилският централен защитник бе привлечен от Лил през лятото на 2020 година и се превърна в основен играч под ръководството на Микел Артета, записвайки 62 мача за лондончани. Този сезон  бразилецът създаде страхотно партньорство в центъра на отбраната с Бен Уайт.

Габриел обаче допусна две грешки, след които Арсенал допусна две попадения през първото полувреме при поражението миналата седмица от Кристъл Палас с 0:3. Това поражение постави под съмнение класирането на „артилеристите“ за Шампионската лига, където водят оспорвана битка с градския си съперник Тотнъм.

27 снимки

Сега „Sport“ твърди, че 24-годишният Габриел, който играе от лявата страна на двойката централни защитници, е искан от наставника на Барселона Шави Ернандес. Смята се, че „каталунците“ ще се разделят с Клеман Лангле и Самюел Умтити през лятото и поради тази причина са набелязали бразилеца от Арсенал.

Жерар Пике също вече отива към края на кариерата си, но на „Камп Ноу“ се очаква съвсем скоро да преподпишат с Роналд Араухо, а Оскар Мингеса и Ерик Гарсия също могат да играят на тази позиция. Бранителят на Челси Андреас Кристенсен също се твърди, че се е разбрал да подсили „каталунците“ след края на кампанията, когато изтича договорът му със „сините“.

Изданието допълва, че Арсенал е идентифицирал трима играчи, които биха могли да преминат в обратна посока на „Емиратс“ при трансфер на Габриел. Първото име е това на нидерландския национал Мемфис Депай, който е бивш играч на Манчестър Юнайтед. Той премина като свободен агент от Олимпик Лион миналото лято, но след идването на Пиер-Емерик Обамеянг, Феран Торес и Адама Траоре през янураи, стана излишен и от Барса са готови да се разделят с него.

Другите двама играчи, които биват спрягани за „артилеристите“, са вратарят Нето и полузащитникът Рики Пуч.