Испанският шампион Барселона планира да привлече звездата на Наполи Хвича Кварацхелия през следващото лято. 22-годишното грузинско крило избухна на сцената в дебютния си сезон да партенопеите, като отбеляза 14 гола и направи 17 асистенции в първите си 43 изяви, с което помогна на неаполитанци да спечелят Скудетото.

През лятото имаше информации, че Наполи работи върху новия договор на Кварацхелия, увеличавайки заплатата му, която да отрази статута му в клуба. Впоследствие обаче агентът на играча Мамука Джугели обяви, че преговори за нов контракт не се водят.

Gulliver/GettyImages
41 снимки

Сега каталунският вестник El Nacional съобщава, че Барселона започва да планира трансфер на Кварацхелия през следващото лято, когато Жоао Феликс ще се завърне в Атлетико Мадрид след приключването на неговия период под наем.

Очевидният проблем за „Блаугранас“ са финансите, като се има предвид, че Наполи иска над 100 милиона евро за 22-годишното грузинско крило. Едно нещо, което обаче може да помогне на Барселона, е ситуацията с договора на Кварацхелия. Той е един от най-нископлатените играчи в отбора, печелейки само по 1 милион евро нето на сезон, а агентът му изглежда отвори вратата за преминаването му на „Камп Ноу“.

Когато наскоро обсъждаше договора на крилото с Наполи пред медиите, неговият агент Джугели заяви:

„Може би един ден Квара ще е готов да играе за Реал Мадрид или Барселона, но тогава ще вземем решение“.