Звездата на Манчестър Сити - Бернардо Силва, беше един от най-желаните играчи от Барселона това лято, но така и не стигна до споразумение между двата клуба. Португалският плеймейкър обаче все още остава в полезрението на тима от „Камп Ноу“, но „гражданите“ няма да се разделят с него така лесно.

Според „Football Insider”, английският клуб му е представил оферта за подновяване на договора му, който изтича през 2025-а година и по този начин най-накрая да сложи край на всякакъв вид спекулации.

41 снимки

Силва е основен играч в отбора на Хосеп Гуардиола. Въпреки това се смята, че обявил пред клуба желанието си да напусне миналото лято по лични причини. Той би искал да напусне Висшата лига и да се доближи до Португалия, дори да знае, че Сити е изпълнил всичките му желания през последните години спортно и финансово.

Агентът на Силва - Жорже Мендеш, е разказал на Барса за ситуацията на полузащитника. Футболистът дори е бил готов да настоява да премине при „блаугранас”, ако те бяха отправили твърда оферта, която да удовлетворява всички страни. Това предложение така и не пристигна миналото лято, но контактът между замесените остава.