Отборът на Барселона отново е започнал преговори с Интер за нападателя Лаутаро Мартинес, след като начело на тима застана Роналд Куман, твърдят испански източници. И „Marca“, и „Diario Sport“ твърдят, че „блауграна“ са съживили интереса си към аржентинския национал.

Първите разговори се проточиха доста дълго време, дори и след като изтече клаузата му за откупуване от 111 милиона евро.

Клубът сякаш се бе отказал в преследването си през това лято, особено, след като пандемията се отрази върху финансите на тима и фокусът им на пръв поглед се насочи към по-дефанзивни цели след поражението в Шампионската лига с 2:8 от Байерн Мюнхен.

Сега обаче се твърди, че новият треньор Куман е поискал Лаутаро Мартинес в състава си. Нападателят, който навърши 23 години в събота, помогна на Интер да стигне до финала на Лига Европа и второто място в Серия А с 21 гола и седем асистенции в 49 състезателни мача.

Основният проблем остава, че Барселона не иска да плати исканата цена от 100 милиона евро.  „Marca“ предполага, че вместо това „“каталунците“ искат да я смъкнат до 70 милиона евро.

Като се има предвид недоволството на капитана Лионел Меси, несигурното му бъдеще и интереса към него от страна на Интер, то може да се стигне и до потенциална размяна на двамата нападатели.