Ръководствата на Барселона и Нант не успяха да постигнат споразумение за трансфера на Дъглас Перейра. Бразилският футболист не влиза в плановете на старши треньора Ернесто Валверде за следващия сезон, а към играча има интерес от няколко отбора.

Единствено от Нант обаче на този етап изпратиха официална оферта за Перейра. Френският клуб е искал да привлече играча под наем, но каталунците на този етап са отхвърлили предложението на тима от Лига 1.

От Нант са предложли да вземат Дъглас под наем и да плащат 50% от заплатата му. Предложение, което не удовлетворява интересите на Барселона.

Перйера игра под наем през последните два сезона. Първо бе в Спортинг Хихон, който пое 100% от заплатата му. През миналата кампания бе в Бенфика, а португалският гранд пое 75% от финансовото възнаграждение на играча.

От Барселона са отхвърлили първото предложение на Нант, но френският клуб се очаква да отправи втора оферта за бразилския футболист.

Каталунците предпочитат да продадат Дъглас Перейра, но ако не се стигне до неговата продажба, то от Барселона искат да преотстъпят бразилеца на отбор, който ще поеме най-малко 75% от заплатата му.