Отборът на Барселона се е насочил към бившия футболист на Манчестър Юнайтед Мемфис Депей, който да замени Луис Суарес, след като уругваецът е много близо до трансфер в Ювентус.

„Каталунците“ вече могат по-спокойно да погледнат към селекцията, след като звездата на тима Лионел Меси оповести решението да остане в клуба и догодина.

Появиха се и информации, в които се съобщаваше, че Суарес може да последва примера на Меси и да остане в Каталуния, макар да знае, че времето му за игра ще бъде ограничено. Въпреки това в Барселона вече са убедени, че са намерели заместник на 33-годишня уругваец в лицето на звездата на Олимпик Лион Мемфис Депай.

Нидерландският национал прекара доста тежък период от две години и половина в Манчестър Юнайтед след трансфера си от ПСВ в Айндховен през 2015 година. Кариерата му обаче тръгна обратно нагоре след преминаването си в Лион, като помогна на тима да достигне полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон.

26-годишният футболист е добре познат на новият наставник на Барселона Роналд Куман и според „Mundo Deportivo“ френският тим е поставил цена от около 28 милиона евро за Депай, тъй като той вече навлезе в последната година от договора си.