Ръководството на Барселона се е опитало да отмъкне двама от най-силно представящите се футболисти на Атлетико Мадрид през изминалия летен трансферен прозорец, съобщава „Onda Cero“.

От Барселона са се опитали да привлекат Саул Нигес, като са отправили оферта на стойност 80 милиона евро за него, но са закъсняли с няколко дни, тъй като 22-годишният футболист поднови своя договор с Атлетико Мадрид и след това освобождаващата му клауза нарасна от 80 на 150 милиона евро.

След като не са успяли да вземат Саул, от Барселона са отправили оферта за Антоан Гризман. Каталунците са предложили 140 милиона евро на Атлетико Мадрид за френската звезда, но и тази тяхна оферта е била отхвърлена.

Освобождаващата клауза в договора на Гризман с Атлетико Мадрид по време на летния трансферен прозорец възлизаше на 200 милиона евро заради наказанието „дюшекчиите“ да не могат да картотекират нови попълнения до 1 януари 2018 година.

Гризман отново струва 100 милиона

Според информацията, Саул и Гризман са харесвани от Лионел Меси, който лично е настоял за тяхното привличане на „Камп Ноу“. Барселона не е изключено да се опита да привлече Гризман и през януарския трансферен прозорец, тъй като неговата освобождаваща клауза от 2 септември отново възлиза на 100 милиона евро. Освен това французинът може идеално да пасне към стила на игра на Ернесто Валверде. По-трудно на този етап изглежда Барселона да извади 150 милиона евро за Саул Нигес. 

Няма мърдане, освобождаващата клауза на Нигес главозамайва