Отборът на Барселона обмисля възможността да си върне защитника Марк Бартра от тима на Реал Бетис. 30-годишният Бартра се присъедини към академията на „каталунците“ на 11-годишна възраст и стигна до първия отбор, за който изигра 103 мача.

Централният защитник беше продаден на Борусия Дортмунд през 2016 година и впоследствие премина в Бетис, където записа 116 участия до този момент.

Бартра е важна част от отбора на Мануел Пелегрини, който върви трети в Ла Лига, но „Sport“ твърди, че 30-годишният бранител може да бъде бъде изкушен от бивши си съотборник и настоящ треньор на Барса Шави Ернандес да се завърне на „Камп Ноу“. Смята се, че от „блауграна“ вече дори са осъществили контакт с бившия си футболист. 

Очакванията са Барселона да подсили защитата, тъй като се намира на незавидната осма позиция в класирането, а опитът на Бартра може да бъде много полезен. Наскоро той изигра много силен двубой срещу „каталунците“ и помогна на севилци да запишат победа с 1:0 над бившия му клуб насред „Камп Ноу“.

Изданието допълва още, че Барселона не е единственият тим, който има интерес към Бартра. Според информацията, италианският гранд Милан също следи ситуацията със защитника.