Ръководните фактори в Барселона са се срещнат днес, за да обсъдят бъдещето на Усман Дембеле. Крилото остана играч на „каталунците“ и след затварянето на зимния трансферен прозорец в понеделник вечерта и това може да се окаже сериозен проблем за тима.

Досега Дембеле не искаше да подписва нов договор, тъй като не беше съгласен с финансовите условия, които му предлагаха от „Камп Ноу“. Както стоят нещата в момента, той ще си тръгне като свободен агент през лятото. Всъщност той вече е свободен да подпише предварително споразумение с всеки клуб извън Испания.

Барса се опита да се раздели с Дембеле в последния момент, но крилото е отхвърлило интереса от страна на Челси, Тотнъм и Пари Сен Жермен, заявявайки, че желае да остане там, където е в момента.

„Mundo Deportivo“ пише във вторник, че шефовете на Барса са се срещнали отново днес, за да решат кой е най-добрият вариант в ситуацията.

Барса има три възможности. Те могат да се опитат да обвържат Дембеле с нов договор отново, да го оставят до края на сезона, когато той може да напусне без пари, или да го освободят още сега, като му прекратят контракта. Именно на последната опция се спира най-красноречиво изданието.

24-годишният Дембеле е малко вероятно да сключи сделка за по-малко пари, отколкото получава в момента. Той е изправен и пред угрозата да не играе футбол в следващите шест месеца, тъй като наставникът на Барса Шави Ернандес вече не го включва в групата за мачовете на тима. Последният двубой, в който Дембеле взе участие, беше при загубата с 2:3 от Реал Мадрид на ½-финалте за Суперкупата на Испания на 12 януари.