Отборът на Барселона може да продължи с трансферите от тима на Манчестър Сити. Както е известно, Феран Торес може да се счита за почти сигурно ново попълнение на „каталунците“ през януари, а на „Камп Ноу“ не са се отказали и от английския национал Рахийм Стерлинг, пише „Eurosport“.

27-годишният Стърлинг има договор с „гражданите“ до лятото на 2023 година, но преговорите за нов такъв вървят доста сприхаво. Преди време от Сити го бяха оценили на над 100 милиона паунда, но тази стойност вече падна сериозно, особено, след като мениджърът Хосеп Гуардиола започна да залага все по-малко на него.

През лятото Стърлинг беше отворен да изслуша примамливи предложения, сред които беше и това на Арсенал. В крайна сметка той остана при шампионите. Крилото обаче на няколко пъти беше заявил, че би искал някой ден да играе в Испания.

Смята се, че треньорът на Барса Шави Ернандес е голям почитател на бившия играч на Ливърпул, а на „Камп Ноу“ търсят такъв тип креативни нападатели. Фактът, че Феран и Стърлинг са работили под ръководството на Пеп Гуардиола, също ще се разглежда като положително нещо от ръководството на „каталунците“.

Много обаче ще зависи от финансовото състояние на клуба, което не е никак розово. Намирането на пари за трансфер и заплати на футболисти от такава класа изглежда проблематично в момента, но те са намерили начин да заобиколят ситуацията с Феран Торес и много неща могат да се променят до лятото.

Междувременно Гуардиола сподели, че не се очаква Сити да подпише с директен заместник на Феран през следващите седмици.

През лятото обаче се очаква „небесно-сините“ да са на пазара за нов нападател. Сред имената, които са разглеждани на „Етихад“, личат тези на Хари Кейн от Тотнъм, който беше много близо до трансфер в Сити миналото лято, Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд и Алваро Одриосола от Реал Сосиедад.