Отборът на Барселона не е в  позиция, за да подпише с нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, това смята бившата звезда на „нерадзурите" Иван Саморано.

От доста време се спекулира, че аржентинският национал Мартинес е основна мишена за съперника на Барса, след като отбеляза 18 пъти в 33 участия през тази кампания. Според информациите Интер пък са набелязали нападателя на Пари Сен Жермен Единсон Кавани като негов заместник.

Заморано обаче „не се съмнява", че Мартинес ще остане на „Сан Сиро" през следващия сезон поради финансовите ограничения, причинени от пандемията на коронавирус.

„Наистина се надявам Лаутаро да остане в Интер. Той е млад, на 22 години. Кавани е с 11 години по-възрастен и има огромен опит в различни клубове. Но пристигането на Кавани няма да има нищо общо с продажбата на Лаутаро", каза той пред мексиканската телевизия „MisionTUDN“.

„Барселона има икономически проблеми, които не им позволяват да подпишат с Лаутаро, така че според мен той ще остане, не се съмнявам. Кавани може да бъде алтернатива на титулярите. Има много слухове - [Алексис] Санчес ще се върне в Манчестър Юнайтед и Кавани може да заеме неговото място", допълни чилиецът.

Заморано остава непреклонен, дори Артуро Видал да бъде предложен на Интер като размяна на играча плюс пари.

„Гарантирам, че Лаутаро е бъдещето на Интер. Барселона трябва да предложи 100 милиона евро на масата, което е най-малкото, което Интер ще поиска за Лаутаро. [Антонио] Конте много харесва Видал, със сигурност, но първо Барса трябва да предложи 100 милиона евро", каза още Саморано.