Ръководството на Барселона не изпуска футболиста на Пари Сен Жермен Адриен Рабио от поглед. Френският футболист е една от най-големите трансферни цели на каталунците. Испанският шампион е решен да си осигури услугие на 23-годишния футболист и дори може да не чака до следващото лято, а да го привлече още през януари.

От Барселона не само имат свой представител на всеки мач на Пари Сен Жермен от началото на сезона, за да следят изявите на Рабио, но и поддържат директен контакт с халфа и майка му, която е ѝ негов агент. 

В Барселона са спокойни, тъй като имат предварително подписан договор с Рабио и вярват, че няма да изпуснат френския национал.

Във френските медии излязоха информации, че Рабио ще получава по 10 милиона евро на година, след като премине в Барселона. Каталунците на този етап отказват да говорят за пари и за условията в предварителния договор между двете страни.

В Барселона са наясно с опасността, че президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи може да предложи 20 милиона евро на година на Рабио в отчаян опит да го задържи на „Парк де Пренс“, което може да заслепи футболисти и антуража му. Нещо, което не може да бъде отхвърлено, но Барселона смятат, че това е неконтролируемо.

В същото време каталунците не се притесняват от конкуренцията на Манчестър Сити, Ювентус и Манчестър Юнайтед и вярват, че Рабио ще изпълни своите договорки с каталунския клуб.

Ако всичко върви по план, Барселона може да обяви още през януари официално предварителния договор на Рабио и да вземе играча без пари след края на сезона. 

ПСЖ с офанзива за Рабио през октомври, в Барса са спокойни

Рабио опция за Барса през януари

Шефът на ПСЖ нервничи заради Рабио

Рабио може да премине в Барселона като свободен агент

Две от трансферните цели на Барса пристигат, но догодина