Испанският вицешампион Барселона се интересува от централния защитник на Севиля Жул Кунде, твърди „Mundo Deportivo“. 21-годишният французин има договор до лятото на 2024 година и севилци са в силна позиция, като могат да му поставят доста висока цена. „Каталунците“ пък едва ли ще могат да си го позволят сега, след като разполагат с ограничен бюджет за трансфери.

Според изданието обаче от Барса са готови да изчакат до другото лято, като се очаква финансовото състояние на клуба да се е стабилизирало и да му могат да отправят конкретна оферта.

Юношеският национал на „петлите“ се смята, че може да бъде така търсеният заместник на дългогодишния воин в отбрана за „каталунците“ – Жерад Пике.

В момента порталът Transfermark.com оценява Кунде на 30 милиона евро.

Не е тайна, че Барселона се интересува и от звездата на Лион Мемфис Депай, като се твърди, че трансферът му е почти уреден. „Mundo Deportivo“ пише пък, че „каталунците“ са готови да включат в евентуалната сделка за нидерландския национал и десния бек Емерсон, който в момента е в Бетис, под наем, за две години.