Звездата на Кристъл Палас - Уилфред Заха, се очертава като любопитна цел за Барселона, тъй като крилото навлиза в последните месеци от договора си и може да напусне като свободен агент. Контрактът му изтича през лятото и той дори вече е свободен да преговаря с чуждестранни отбори и да подпише предварителен договор. Националът на Кот д'Ивоар има 445 мача за клуба от южен Лондон в два периода, отбелязвайки 89 гола.

Именно възможността да го привлече без пари привлякла вниманието на Барселона, тъй като каталунците искат да подсилят атаката си въпреки финансовите си ограничения. Според „Fichajes“, крилото се очертава като трансферна цел през лятото и на „Камп Ноу“ го смятат за заместник на изпадналия в немилост Феран Торес.

Испанецът направи мечтания трансфер в Барселона от Манчестър Сити миналия януари, като стана първото попълнение на Шави Ернандес, след като пое тима. Сега обаче Торес е свързван с напускане само 12 месеца след пристигането си, тъй като Шави не е впечатлен от качествата му. Той отбеляза само пет гола в 19 мача този сезон за Барса, като три от тях дойдоха в Шампионската лига срещу Виктория Пилзен. 22-годишният футболист изкара пълни 90 минути само веднъж в 15 мача от Ла Лига този сезон, като осем пъти се появи от пейката.

Съобщава се, че Барселона се надява да възстанови по-голямата част от сумата, която плати за Торес, която възлизаше на 55 милиона евро.