Лидерът в испанската Ла Лига – Барселона, е набелязал двама футболисти на Челси за лятната си селекция. Става дума за Н'Голо Канте и Пиер-Емерик Обамеянг, пише The Mirror. След края на сезона се очаква огромна чистка в Челси, след като собственикът Тод Боули пръсна 600 милиона паунда за нови попълнения през последните 12 месеца.

И докато напускането на Обамеянг няма да е изненада за феновете на „сините“, фактът, че Барса смята, че Канте също може да е на разположение, няма да се хареса на привържениците на Челси. Договорът на полузащитника изтича през лятото, въпреки че „сините“ имат опция да удължат престоя му. Тази опция обаче изтича през май и, ако Боули и ръководството на клуба не я задействат дотогава, то той ще си тръгне като свободен агент. Смята се, че Барселона иска да предложи на Канте двугодишен договор, въпреки че предвид финансовото състояние на каталунците, заплатата му няма да съответства на тази, която получава в Челси.

52 снимки

Барса се надява да събере около 200 милиона евро от продажби на играчи това лято, които може да реинвестира в поне трима нови за без пари, но най-високо качество. Старши треньорът Шави Ернандес е изготвил списък с потенциалните цели и подобно на Канте, Обамеянг фигурира в него.

Бившият капитан на Арсенал се присъедини към Челси именно от Барселона през септември, но престоят му при „сините“ е пълен провал. По тази причина каталунците, за които габонецът вкара 13 гола в 24 мача, ще му предложат спасение, макар и при значително намаление на заплатата и само, ако успеят да го вземат без пари, след като го продадоха за около 10 милиона паунда. Изданието допълва, че Барса ще очаква отговор от Обамеянг до първата седмица на юни.