Испанският шампион Барселона се огледа в младежа на Челси Иън Маатсен за подсилване на левия бек, пише Diario Sport. Мениджърът на „сините“ - Маурисио Почетино, имаше възможността да продаде Маатсен за малко под 32 милиона паунда през лятото, но сега той може да напусне без пари, след като настоящият му договор изтича през юни.

Поредица от успешни изяви убедиха шефовете на Челси да дадат шанс на нидерландеца на „Стамфорд Бридж“ този сезон. Престоят му в Чарлтън Атлетик и Ковънтри Сити бяха положителни, но най-добре се представи в Бърнли, с който спечели промоция за Висшата лига миналия сезон.

Челси дори стигна дотам, че прие предложението, което включваше наем и задължение за откупуването му на стойност от 31,5 милиона паунда, но Маатсен го отказа в полза на това да се бори за бъдещето си на „Стамфорд Бридж“, като към момента е със статута на титуляр с оглед на контузиите на Бен Чилуел и Марк Кукурея.

Барселона знае, че ако може да му направи примамлива оферта, той може да се окаже добра сделка, тъй като ще създаде сериозна конкуренция на друг талантлив краен бранител – Алехандро Балде.